De protestantse kerk in Siddeburen wordt aardbevingsbestendig gemaakt

Na lange tijd van voorbereiding wordt de protestantse kerk in Siddeburen aardbevingsbestendig en energie-neutraal gemaakt.
Met ingang van 1 juli 2018 zal het kerkgebouw niet meer worden gebruikt om ruimte te geven aan de verdere voorbereiding.
De kerkdiensten en overige activiteiten van protestantse gemeente zullen voorlopig nog in het zalencentrum Rehoboth worden gehouden. Maar ook het zalencentrum Rehoboth zal worden vervangen door volledige nieuwbouw.
Tijdens de bouwperiode van het MFC wordt tijdelijke huisvesting geregeld voor zoveel mogelijk activiteiten, in samenspraak met betrokken verenigingen en organisaties.
Het combineren van de plannen om de kerk aardbevingsbestendig te maken en Rehoboth te vervangen door nieuwbouw eisten meer tijd dan aanvankelijk werd verwacht. Na de zomer zal nu met de uitvoering van de nieuwbouw worden begonnen. Het is de bedoeling dat in de nieuwbouw-deel van het MFC (op de plek van het huidige Rehoboth) ruimte is voor de huisartsenpraktijk met apotheek, de buurtzorg, fysiotherapie en bibliotheek.
Verder biedt het MFC zaalruimte aan, waardoor er een verscheidenheid aan activiteiten kan plaatsvinden.

Medio najaar 2019 zal het MFC Siddeburen klaar zijn. Het zal dan een plek worden waar culturele en maatschappelijke functies kunnen worden georganiseerd. Door een dagelijkse openstelling, en het open karakter van het gebouw zullen bewoners elkaar op een vriendelijke en toegankelijke wijze kunnen vinden en blijven ontmoeten.